REKLAMA
Pečené zemiaky v rúre
Pečené zemiaky v rúre so slaninou a mozzarellou. Vhodné ako samostatný chod alebo aj ako príloha. Určite vyskúšajte!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 900 g predvarených zemiakov
- 120 g údená slanina
- 4 vajce
- 300 ml mlieka
- 150 g mozzarela
- 1 pl olivového oleja
- 40 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Zapekaciu nádobu si potrieme olivovým olejom.
2. Krok
Predvarené zemiaky očistené od šupky si nakrájame na hrubé kolieska.
3. Krok
Poukladáme ich na dno zapekacej misky.
4. Krok
Posypeme nakrájanou slaninkou.
5. Krok
Opäť poukladáme zemiaky a na vrch slaninu. Takto vrstvíme 3x, alebo pokial nám nedôjdu suroviny.
6. Krok
V miske si rozšľaháme vajíčka so soľou a korením.
7. Krok
Pridáme mlieko a opäť šľaháme.
8. Krok
Zmes vylejeme na zemiaky so slaninkou.
9. Krok
Na vrch poukladáme kúsky masla a dáme piecť na 20 minút na 200°C.
10. Krok
Zemiaky vyberieme, posypeme na hrubo mozzarelou a ešte dáme dopiecť na 20 minút, na 180°C.
11. Krok
Podávame ešte teplé ako prílohu alebo ako hlavné jedlo. Dobrú chuť !