REKLAMA
Pečený hermelín v lístkovom ceste
Lístkové cesto naplnené hermelínom, šunkou, upečené a podávané so šalátom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 vyvaľkané lístkové cesto
- 4 čl kečup
- 100 g kvalitnej šunky
- 4 hermeliny
- na potretie vajíčko
- sezamové semiačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rozložíme si vyvaľkané lístkové cesto, rozdelíme na 4 časti.
2. Krok
Šunku si nakrájame na rezančeky, dáme na spodok štvorca - lístkového cesta. Potrieme kečupom 1 ČL, šunku dáme na vrch hermelína.
3. Krok
Hermelín zabalíme do cesta, tak aby počas pečenia nevytiekol.
4. Krok
Opakujeme s každým kúskom. Hermelíny si uložíme na plech. Každý potrieme rozmiešaný vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme cca 190 C 15-20 minút.
5. Krok
Podávame so šalátom . Môžeme na upečený hermelín, dať brusnicový alebo figový džem.
6. Krok
Nech chutný obed chutí.