Pečený karfiol s baconom a syrovou omáčkou
Opäť niečo jednoduché 🙂. Karfiol môžete podávať s prílohou, ako prílohu, samostatne... Bez baconu ako vegetariánske chutí tiež fajne 😋. Do omáčky tiež môžete dať bylinky 🌿, koreniny podľa chuti. Množstvo surovín použite podľa chuti a porcií.
Ingrediencie
- karfiol
- slanina
- mlieko
- strúhaný syr
- soľ
- korenie
- bylinky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme / do vody som okrem soli dala aj pol kocky zeleninového bujónu. Nie domäkka, skôr al dente.
Uvarený karfiol scedíme, ja som po uvarení ešte rozobrala na menšie ružičky.
Podľa potreby ešte osolíme, posypeme mletým korením. Plech vystelieme pečiacim papierom. Karfiol rozložíme vedľa seba a dáme upiecť / cca 15 - 20 minút.
Kým sa karfiol pečie, bacon nakrájame na drobno, upečieme / piekla som nasucho, bez oleja.
Ak máme karfiol upečený, preložíme do misky a primiešame k nemu bacon.
Do panvice dáme mlieko, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky / podľa chuti.
Pridáme strúhaný syr a za stáleho miešania necháme syr roztopiť sa. Syr aj mlieko pridávajte podľa toho, ako hustú a koľko omáčky potrebujete.
Hotovú omáčku nalejeme na karfiol s baconom. Premiešame.
Dobrú chuť 🙂