REKLAMA
Zdroj: angorius from Getty Images
Pečený pstruh na panvici
Perfektný recept na pečeného pstruha na panvici, ktorého máte na stole do pol hodiny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 kus celé pstruhy
- soľ a korenie
- olivový olej
- 1 kus cesnak
- 50 gramov masla
- 1 kus citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pstruhy umyjeme, osolíme a okoreníme z obidvoch strán.
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej. Pozor, panvica musí byť naozaj horúca, aby pstruh krásne zatiahlo a vytvorila sa chrumkavá kôrka.
3. Krok
Pstruha na panvici pečieme približne 5 minút z každej strany. Keď je pstruh hotový, odložíme ho na stranu a na tej istej panvici rozpustíme maslo.
4. Krok
Do masla pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a všetko poriadne premiešame. Týmto citrónovým maslom potrieme pstruha.