Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Penne cestoviny s kuracím mäsom
Penne cestoviny s kuracím mäsom je chutné talianske jedlo, ktoré kombinuje cestoviny penne al dente s kúskami kuracieho mäsa, omáčkou a korením a vytvára tak lahodnú kombináciu chutí.
Ingrediencie
- 400 g Cestoviny penne
- 400 g Kuracie prsia
- 2 strúčiky Cesnak
- 2 Lyžice Olivový olej
- 1 papriky
- 1 Cibuľa
- 1 hrnček Smotana na varenie
- 2 lyžice Kukuričný škrob
- soľ
- Korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa pokynov na obale a potom ich sceďte.
Kuracie prsia nakrájajte na kocky, cibuľu a papriku na malé kúsky a cesnak roztlačte.
Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie mäso opečte dozlatista. Potom mäso vyberte z panvice.
Na tú istú panvicu pridajte cibuľu, papriku a cesnak a restujte asi 5 minút.
V miske zmiešajte smotanu na varenie so škrobom a pridajte do panvice.
Zmes priveďte do varu a nechajte ju asi 2-3 minúty bublať, kým omáčka nezačne hustnúť.
Do omáčky pridajte vyprážané kuracie mäso a prehrejte ho spolu s omáčkou.
Podávajte so špagetami alebo inými obľúbenými cestovinami. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.