Zdroj: Pixabay: vika-imperia550
Perfektná rýchla a jednoduchá marináda na steaky
Tento rýchly recept na marinádu na steaky je neuveriteľne jednoduchý, ale dodáva hovädziemu mäsu takú hĺbku chuti, že skutočne obohacuje jeho prirodzenú chuť.
Ingrediencie
- 1⁄2 pohár Sójovej omáčky
- 1⁄2 pohár Olivového oleja
- 1⁄4 pohár citrónovej šťavy
- 1⁄4 pohár worčestrovej omáčky
- 1 polievková lyžica Cesnakového prášku
- 1 polievková lyžica sušenej bazalky
- 2 lyžičky Sušených petržlenových vločiek
- 1 čajová lyžička mletého bieleho korenia
- 1 polievková lyžica mletého cesnaku
- 4 Steaky z rebier
Najnovšie letáky
Postup
V stredne veľkej miske zmiešajte sójovú omáčku, olivový olej, citrónovú šťavu a worcesterskú omáčku. Rýchlym šľahaním zabezpečíte, aby sa olej a citrónová šťava dôkladne spojili, pretože majú tendenciu sa oddeľovať.
Potom do tekutej zmesi pridajte cesnakový prášok, sušenú bazalku, sušenú petržlenovú vňať a biele korenie. Nezabudnite stále miešať, pretože práškové prísady sa môžu usadiť na dne.
Keď sa marináda dobre spojí, pridajte do nej prelisovaný cesnak. Je lepšie pridať ho ako posledný, aby sa vám neprilepil na steny misky.
Steaky vložte do vrecka na zips a zalejte ich marinádou. Uistite sa, že sú steaky dobre obalené, a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny. Zistil som, že marinovanie cez noc ešte viac zintenzívni chuť.
Keď príde čas na prípravu, vyberte steaky z marinády a zvyšky zlikvidujte. Je veľmi dôležité, aby ste marinádu nepoužívali opakovane, aby nedošlo ku krížovej kontaminácii. Steaky grilujte 7 minút z každej strany alebo kým nedosiahnu požadovanú úroveň prepečenia.