Zdroj: Pixabay
Perfektné jednoduché bohaté sušienky z tmavej čokolády
Tieto sušienky z horkej čokolády sú bohaté, mocné a dekadentne chutné. S mierne chrumkavým vonkajškom a mäkkým, žuvacím vnútrom sú dokonalou pochúťkou pre všetkých milovníkov čokolády. Sú ideálne na sviatky, na obdarovanie alebo ako jednoduchý dezert na záver jedla.
Ingrediencie
- 2 poháre múka
- 1⁄4 pohár kakao
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 pohár zmäknuté maslo
- 11⁄2 pohár Granulované
- 2 Veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
- 2 poháre Lupienky horkej čokolády
- 1 pohár orechy nasekané
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 °C (350 °F). Dva plechy na pečenie vyložte pergamenovým papierom.
V stredne veľkej miske zmiešajte múku, tmavý kakaový prášok, sódu bikarbónu a soľ.
Pomocou elektrického mixéra vyšľahajte maslo a cukor do krémovej konzistencie. Po jednom pridajte vajcia a následne vanilkový extrakt. Šľahajte, kým sa dobre nespojí.
Postupne pridávajte suché prísady do smotanovej zmesi a miešajte, kým sa nespoja. Nepreháňajte to s miešaním.
Vmiešajte kúsky horkej čokolády a orechy (ak ich používate).
Pomocou naberačky alebo polievkovej lyžice nakvapkajte cesto na pripravené plechy a rozdeľte ho na 2 cm od seba.
Pečte 10 až 12 minút alebo kým okraje nie sú chrumkavé, ale stred je stále mäkký.
Sušienky nechajte 5 minút vychladnúť na plechu, potom ich preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.