:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/e04e37a7d88beb7372f9f2644467af.jpeg)
Pho polievka
Klasická vietmanská polievka Pho sa pripravuje z hovädzích kostí a hovädzieho mäsa. Je doplnená ryžovými rezancami.
Ingrediencie
Vývar
- 2 ks Good and Gather pho polievkový štartér
- 1 pl olej na varenie
- 800 g hovädzie kosti
- 2 ks stredne veľka cibuľa
- 3 pl rybacia omáčka
Ostatné suroviny
- 1 ks rýžové rezance
- bazalka
- fazuľové klíčky
- limetka
- hoisin omáčka
- 200 g hovädzie zadné
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cibule. Ošúpíme ju a nakrájame na kolieska.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/d86cbb9743f325eaea14e4bd8c141b.jpeg)
Zdroj: Youtube
V hrnci rozpálime olej a orestujeme kolieska cibule z každej strany,l približne 4 minúty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/eff63147355b4c1af52ede5645793d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Medzitým ako sa cibuľa restuje si predvaríme hovädzie kosti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/b3a5ba6e50c6429d57737439af7c50.jpeg)
Zdroj: Youtube
Následne kosti vyberieme z hrnca a pridáme ich k orestovanej cibuľke.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/0ff16751e9c78e7b6eeecaca9520d2.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do hrnca vylejeme oba kartóny štartéra Pho. Zakryjeme pokrievkou a varíme na slabom plyne približne 20 až 25 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/31532c028aee2d3a46fc3fd445769b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pokiaľ sa vývar varí, pripravíme podľa návodu na obale ryžové rezance.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/414376ea72d1d444f060ac32245791.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hovädzie mäso - zadný steak (round steak) nakrájame na veľmi tenké rezance. Mäso sa nevarí, surové sa pridáva do polievky a zalieva horúcim vývarom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/363d6d508bad95f16b672dbdb9cf89.jpeg)
Zdroj: Youtube
Po 25 minútach varenia polievky do vývaru prilejeme rybiu omáčku a premiešame.
Servírovanie Do misky vložíme uvarené rezance, položíme na ne surové plátky mäsa a zalejeme povrch horúcim vývarom. Na vrch položíme krúžky cibule, listy bazalky, kolieska limetky a hrsť fazuľových klíčkov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_bZ4Gd05UVMnzUA6a4VL/010cbc95fd05650aff4468289629e6.jpeg)
Zdroj: Youtube