Pho polievka
Klasická vietmanská polievka Pho sa pripravuje z hovädzích kostí a hovädzieho mäsa. Je doplnená ryžovými rezancami.
Ingrediencie
Vývar
- 2 ks Good and Gather pho polievkový štartér
- 1 pl olej na varenie
- 800 g hovädzie kosti
- 2 ks stredne veľka cibuľa
- 3 pl rybacia omáčka
Ostatné suroviny
- 1 ks rýžové rezance
- bazalka
- fazuľové klíčky
- limetka
- hoisin omáčka
- 200 g hovädzie zadné
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cibule. Ošúpíme ju a nakrájame na kolieska.
Zdroj: Youtube
V hrnci rozpálime olej a orestujeme kolieska cibule z každej strany,l približne 4 minúty.
Zdroj: Youtube
Medzitým ako sa cibuľa restuje si predvaríme hovädzie kosti.
Zdroj: Youtube
Následne kosti vyberieme z hrnca a pridáme ich k orestovanej cibuľke.
Zdroj: Youtube
Do hrnca vylejeme oba kartóny štartéra Pho. Zakryjeme pokrievkou a varíme na slabom plyne približne 20 až 25 minút.
Zdroj: Youtube
Pokiaľ sa vývar varí, pripravíme podľa návodu na obale ryžové rezance.
Zdroj: Youtube
Hovädzie mäso - zadný steak (round steak) nakrájame na veľmi tenké rezance. Mäso sa nevarí, surové sa pridáva do polievky a zalieva horúcim vývarom.
Zdroj: Youtube
Po 25 minútach varenia polievky do vývaru prilejeme rybiu omáčku a premiešame.
Servírovanie Do misky vložíme uvarené rezance, položíme na ne surové plátky mäsa a zalejeme povrch horúcim vývarom. Na vrch položíme krúžky cibule, listy bazalky, kolieska limetky a hrsť fazuľových klíčkov.
Zdroj: Youtube