Pikantné hovädzie rezance s fazuľovými strukmi
Perfektná súhra chutí hovädzieho a zázvoru.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie pliecko
- 2 pl olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 3 pl tmavá sójová omáčka
- 2 hrste fazuľkové struky
- 1 pl Solamyl
- mleté čierne korenie
- 1 hrnček ryža
- chilli sriracha omáčka
Najnovšie letáky
Postup
Začneme s prípravou ryže. Hrnček ryže nasucho orestujeme v hrnci, zalejeme vriacou vodou tesne nad ryžu, zakryjeme a znížime stupeň varu. Takto varíme do zmäknutia, cca 10 minút. Ak je potrebné, dolejeme vodou.
V hlbokom woku na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájaný cesnak. Pridáme hovädzie rezančeky, pokvapkáme sójovou omáčkou a restujeme.
Po chvíľke pridáme nastrúhaný zázvor a podlejeme horúcou vodou. Varíme do zmäknutia rezančekov pod pokrievkou, cca. 30 minút. Zhruba 5 minút pred odstavením pridáme zelené fazuľkové struky.
Keď sú fazuľky hotové, zahustíme celú zmes solamylom rozmiešaným vo vode v pomere 1pl solamylu a 1dcl vody.
Odstavíme a dochutíme sriracha omáčkou podľa chuti a tiež jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Podávame s ryžou.