REKLAMA
Piškótový koláč s krémom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Suroviny
- špaldovej hladkej múky
- 200 g trstinového cukru
- 4 vajíčka g
- 50 ml vlažnej vody
- 80 g rozpusteného masla
- 7 g kypriaceho prášku
Krém:
- 500 ml mlieka
- 1 balík premium zlatý klas vanilkový
- 1 pl trstinový cukor
Krém:
- 400 g kyslá smotana
- 200 g kyslej smotany
- 115 g čučoriedok
- 2 pl medu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rozdelíme si vajíčka a z bielkov vyšlaháme sneh
2. Krok
žĺtka vyšlaháme s cukrom postupne pridáme roztopené maslo,vodu,múku a kypriaci prášok
3. Krok
Pomaly vmiešame sneh a vypracujeme cesto ktoré vylejeme na plech(38x24cm) ktorý si trošku potrieme maslom
4. Krok
Pečieme v rozohriatej rúre na 180’ 25min
5. Krok
Zatiaľ si spravíme zlatý klas ktorý necháme vychladnúť
6. Krok
čučoriedky rozmixujeme,zmiešame s kyslou smotanou a s medom
7. Krok
Piškótu necháme vychladnúť a potom si ju rozdelíme na 2 časti
8. Krok
Na spodnú časť piškóty nanesieme zlatý klas, potom dáme druhú časť piškóty potom krém z kyslej smotany a na vrch dáme maliny
9. Krok
Necháme cez noc v chladničke