Pistáciová roláda
Pistácie sú skvelé a ak ich tiež máte radi, pripravte si tento dezert.
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks vajcia
- 40 g cukor
- 40 g hladká špaldová múka
- 20 g pistácie nesolené rozmixované
- 1 čl prášok do pečiva
Krém
- 1⁄2 balenia pistáciový puding premium
- 200 ml mlieko
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 1 balenie vanilínový cukor
- 1 pl kokosový čakankový sirup
- 20 g pistácie nesolené rozmixované
Poleva
- 50 g biela čokoláda
- 1 pl mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začneme prípravou krému. V mlieku spolu so sladidlom uvaríme hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Cream cheese vyšľaháme do tuha.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme rozmixované orechy a preosejeme múku s práškom do pečiva. Zamiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minúť. Po dopečení stiahneme papier na pečenie, spolu aj s papierom zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý puding po lyžiciach prišľaháme ku cream cheese.
Na vychladnutý plát cesta rozotrieme krém a posypeme pistáciami. Zrolujeme a ak nám zostalo trochu krému, potrieme aj vrch.
Polevu si pripravíme roztopením čokolády s mliekom v mikrovlnke. Rozmiešame do hladka a polejeme roládu. Ozdobíme a odložíme na pár hodín do chladničky.