Pistáciovo jahodový tart
Tart v kombinácii jahody, pistácie a biela čokoláda. Skvelý, svieži dezert.
Ingrediencie
Korpus
- 200 g rozmixované ovsené vločky
- 30 g rozmixované pistácie
- 100 g maslo
- 50 g Med
- 2 ks žĺtky
1. vrstva
- jahody
- rozmixované pistácie
- 100 g biela čokoláda
- 50 g biely jogurt
2. vrstva
- 1 balenie pistáciový premium puding
- 400 ml mlieko
- 15 g pistáciový proteín netreba
- 25 g Med
- 100 g jemný tvaroh
3. vrstva
- 400 g mrazené jahody
- 1⁄2 balenie zalty klas
- 1 balenie vanilínový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ingrediencie na korpus spolu vymiešame do cesta, ktoré odložíme aspoň na pol hodinu do chladničky. Pripravíme si formu na tart (priemer 28cm). Vychladnuté cesto rovnomerne roztlačíme na dno a okraje formy. Vrch popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 10-15 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
Jahody si nakrájame na plátky. Plátky jahôd naukladáme na upečený korpus. Bielu čokoládu roztopíme a zmiešame s bielym jogurtom. Nalejeme na jahody a posypeme pistáciami. Odložíme do chladničky.
Puding spolu s proteínom uvaríme v mlieku do husta. Dosladíme a zmiešame s tvarohom. Navrstvíme na čokoládovú časť a dáme zachladiť.
Rozmrazené jahody rozmixujeme. V časti jahodovej zmesi rozmiešame zlatý klas. Zmiešame so zvyšnou jahodovou zmesou a vanilínovým cukrom a za priebežného miešania varíme do zhustnutia. Navrstvíme na pistáciový krém a odložíme stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc. Tart môžeme ozdobiť pistáciami a čerstvými jahodami.