Pistáciový cheesecake s belgickou čokoládou
Tento recept vznikol v spolupráci s @natureline.liptov, ponúkajú zdravé produkty, ktoré milujú malí aj veľkí. Do koláčika sme použili celozrnné piškóty v kombinácií s domácim pistáciovým maslom.
Ingrediencie
Korpus
- 50 g celozrnných piškót od natureline.liptov
- 50 g celozrnná špaldová múka
- 50 g lieskové orechy
- 50 g pistácie
- 1 žĺtok
- 70 g práškový trstinový cukor
- 60 g butter v7
- 20 g domáceho pistáciového masla
Plnka
- 120 g mascarpone
- 200 g tvaroh jemný
- 50 g kyslej smotany
- 5 pl smotany na šľahanie
- 6 pl práškový trstinový cukor
- 1 pl javorového sirupu
- 1 Úplný vajce
- 1 čl vanilková pasta
- 100 g belgickej bielej čokolády
- 2 pl pistáciového masla
- 3 pl drvených pistácií
Poleva
- Hŕstka belgickej čokolády
- 3 polievková lyžica mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Piškóty si pomixujeme a pridáme všetky ostatné suroviny na pistáciový korpus. Kombinácia celozrnných piškót a arašidového masla je top. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22cm, pomocou lyžice vytvarujeme piškótový korpus a pečieme 10minút na 170stupňov.
Odložíme.
Všetky suroviny na plnku si vopred vyberieme, suroviny by mali byť izbovú teplotu. V kuchynskom robote si na nízkych otáčkach zmixujeme mascarpone, tvaroh, smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, pridáme cukor, vajíčko, vanilku, javorový sirup, čokoládu a pistáciové maslo. Na záver pridáme preosiatu múku s cukrom, drvené pistácie pôjdu úplne nakoniec.
Pečieme 50minút na 160 stupňov. Po upečení necháme pri pootvorenej rúre vychladnúť, neskôr preložíme do chladničky. Po 2h pripravíme čokoládovú polevu, zachladíme, podávame na druhý deň.
Dobrú chuť ☺️