REKLAMA
Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Pizza bez múky
Táto zdravá a chutná alternatíva tradičnej pizze obsahuje cesto vyrobené z karfiolu. Je to skvelý spôsob, ako zapojiť viac zeleniny do svojho jedálnička, a ešte k tomu to chutí vynikajúco!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 1 ks karfiol
- 100 g mozzarella
- 1 ks vajce
- 1 čl sušená bazalka
- 1 čl sušené oregano
- 1⁄2 čl soľ
Obloha
- 200 g kečup
- 100 g mozzarella
- 1 ks paradajka
- 1 ks paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 stupňov a pripravte si plech na pečenie, ktorý vyložíte papierom na pečenie.
2. Krok
Karfiol rozdeľte na ružičky a vložte do mixéra.
3. Krok
Mixovaný karfiol dajte do misky, pridajte strúhaný syr, vajce, bazalku, oregano a soľ. Dobre premiešajte.
4. Krok
Zmes vysypte na plech a vytvarujte do tvaru pizze.
5. Krok
Pizzu dajte do rúry a pečte asi 15 minút, kým cesto nebude zlatohnedé.
6. Krok
Potom ho vyberte, natrite kečupom a posypte oblohou.
7. Krok
Pizzu vráťte do rúry a pečte ďalších 10 minút.