Pizza cesto s kyslou smotanou
Vyskúšajte si tento odlišný a úžasne chutný recept na pizzu, kde v ceste namiesto tradičnej vody použijeme kyslú smotanu. Celková príprava bude trvať približne hodinu a pol a tento recept je určený pre 2 veľké pizze.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 2 lyžičky soli
- 2 Lyžice olivového oleja
- 200 ml kyslej smotany
- 100 ml vlažnej vody
- oregano
- bazalka
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešajte suché ingrediencie - múku, soľ a droždie.
Pridajte 2 lyžice oleja a kyslú smotanu. Začnite premiešavať.
Zakomponujte do cesta vlažnú vodu a cesto mieste rukami aspoň 10 minút pokiaľ nie je pružné. Cesto môže byť mierne lepkavé.
Cesto necháme zakryté kysnúť na teplom mieste minimálne 1 hodinu.
Potom ho rozdelíme na dve polovice a každý kus rozvaľkáme na tenký plát, naľahko posolíme a dochutíme bylinkami.
Pizzu doplníme obľúbenými surovinami.
Pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov počas 12-15 minút.
Pizzu na konci môžeme posypať čerstvou bazalkou.