Zdroj: Pixabay
Pizza so syrom gorgonzola a karamelizovanou cibuľou
Ponorte sa do nádhernej zmesi chutí pizze s gorgonzolou. Táto gurmánska pizza spája umami syra gorgonzola so sladkosťou karamelizovanej cibule. Chrumkavú kôrku dopĺňa šťavnatosť roztápajúceho sa syra. Tento recept, ktorý je dokonalým potešením pre vaše víkendové menu, si určite získa srdcia!
Ingrediencie
- 1 Cesto na pizzu (kúpené v obchode alebo domáce)
- 1 pohár Syra gorgonzola
- 1 Veľká červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 pl olivový olej
- 1 čajová lyžička cukor
- Soľ podla chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- Čerstvé listy rukoly na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 245 °C (475 °F). Ak máte kameň na pizzu, vložte ho do rúry, aby sa zohrial.
Na panvici na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte na plátky nakrájanú cibuľu. Varte ju, kým nebude priesvitná a nezačne karamelizovať. Pridajte cukor, soľ a korenie. Varte, kým cibuľa úplne neskaramelizuje, a potom ju odložte.
Cesto na pizzu rozvaľkajte na jemne pomúčenej doske. Vytvarujte ho podľa svojich preferencií, tenké alebo hrubé.
Cesto na pizzu preložte na vyhriaty kameň alebo plech na pečenie. Na cesto rovnomerne poukladajte karamelizovanú cibuľu, okraje nechajte na kôrku.
Cibuľu posypte syrom Gorgonzola a pokvapkajte trochou olivového oleja.
Pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút alebo kým kôrka nie je zlatistá a syr bublinkový a mierne hnedý.
Pred podávaním ho vyberte z rúry a posypte čerstvými lístkami rukoly.