Zdroj: Valentyna Gupalo's Images from Canva
Plátky zemiakov
Zemiakové rezne sú skvelým jedlom, ktoré si zamilujete. Jeho jemná chuť očarí aj tých najnáročnejších stravníkov. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, čo oceníte pri varení pre celú rodinu.
Ingrediencie
- 500 g zemiaky
- 1 ks vajce
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 ks strúčik cesnaku
- 50 g Strúhaný syr (voliteľné)
- soľ a korenie
- muškátový oriešok na dochutenie
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky ošúpte a nastrúhajte najemno. Potom ich nechajte chvíľu odstáť, aby pustili šťavu.
Zemiaky vyžmýkajte, vytlačte z nich šťavu. K zemiakom pridajte vajcia, roztlačený cesnak, múku, soľ, korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešajte.
Rozpáľte panvicu a pridajte olej. Potom pomocou lyžice vložte na panvicu malé palacinky a pritlačte ich dlaňami.
Zemiakové placky opečte z oboch strán dozlatista. Nakoniec ich môžete posypať strúhaným syrom a nechať rozpustiť.
Hotové zemiakové rezne podávajte s kečupom alebo tatárskou omáčkou.