Plnená fašírka s vajíčkom
Ingrediencie
Na mäsovú zmes
- 1 kg bravčové pliecko
- 2 kus rožky
- 3 kus väčších vajec
- strúhanka
- 1 kus biela cibuľa
- 7 strúčikov cesnak
- petržlen
- soľ a korenie
- majoránka
- mlieko
- múka
Plnenie
- 5 kus vajce
Iné
- 8 kus väčších zemiakov
- maslo
- petržlen
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do hlbokej misy si dám zomleté bravčové mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia a byliny. Staršie rožky som si na chvíľu namočil v troche mlieka a potom vyžmýkané pridal k mäsovej zmesi. Poriadne osolím a okorením a rukami zmes premiesim.
Vajíčka na plnku si dám variť. Mäsovú zmes si premiestnim na alobal a vytvorím pozdĺžnu fašírku s brázdou uprostred. Do nej položím za sebou uvarené vajcia a zvrchu zakryjem mäsom tak, aby vajíčka nepretŕčali a boli vo vnútri fašírky. Fašírku posypem troškou múky zvrchu aj z bokov a preložím na pekáč. Podlejem troškou vody a dám piecť do vyhriatej rúry na jednu hodinu pri 180 stupňoch.
Počas pečenia fašírky si pripravím zemiakovú kašu. Očistím a nakrájam zemiaky a dám variť do osolenej vody. Po 20 minútach, ak sú mäkké ich scedím a zmixujem na kašu s pridaním kúska masla. Kašu ešte dochutím soľou a petržlenovou vňaťou a môžem podávať s kúskami fašírky.