REKLAMA

Plnená fašírka s vajíčkom

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
4

Na mäsovú zmes

  • 1 kg bravčové pliecko Pridané do
  • 2 kus rožky Pridané do
  • 3 kus väčších vajec Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • 1 kus biela cibuľa Pridané do
  • 7 strúčikov cesnak Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • múka Pridané do

Plnenie

  • 5 kus vajce Pridané do

Iné

  • 8 kus väčších zemiakov Pridané do
  • maslo Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Do hlbokej misy si dám zomleté bravčové mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia a byliny. Staršie rožky som si na chvíľu namočil v troche mlieka a potom vyžmýkané pridal k mäsovej zmesi. Poriadne osolím a okorením a rukami zmes premiesim.

2. Krok

Vajíčka na plnku si dám variť. Mäsovú zmes si premiestnim na alobal a vytvorím pozdĺžnu fašírku s brázdou uprostred. Do nej položím za sebou uvarené vajcia a zvrchu zakryjem mäsom tak, aby vajíčka nepretŕčali a boli vo vnútri fašírky. Fašírku posypem troškou múky zvrchu aj z bokov a preložím na pekáč. Podlejem troškou vody a dám piecť do vyhriatej rúry na jednu hodinu pri 180 stupňoch.

3. Krok

Počas pečenia fašírky si pripravím zemiakovú kašu. Očistím a nakrájam zemiaky a dám variť do osolenej vody. Po 20 minútach, ak sú mäkké ich scedím a zmixujem na kašu s pridaním kúska masla. Kašu ešte dochutím soľou a petržlenovou vňaťou a môžem podávať s kúskami fašírky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov