:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_UcmKt603crfM7lKfnGr/4d1cbac4ecfe7c77638764eaef9786.jpeg)
Zdroj: ALLEKO from Canva
Plnená tekvica s mletým mäsom
Recept na plnenú tekvicu s mletým mäsom, kuskusom a syrom.

Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 2 ks tekvice
- 150 g kuskusu
- 300 g mletého mäsa
- 150 g tvrdého syra
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Nastavte rúru na 200 °C. Tekvice rozrežte napoly a odstráňte semienka. Potrite ich olivovým olejom, posypte soľou a korením a vložte do rúry na 30-40 minút, alebo kým nie sú mäkké.
Medzitým si na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a nechajte ich osmahnúť. Potom pridajte mleté mäso a varte, kým nie je hnedé.
Pripravte si kuskus podľa návodu na balení. Ak je hotový, pridajte ho k mäsu, premiešajte a ochuťte soľou a korením.
Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a premiešajte dovtedy, kým sa syr nerozpustí a dobre sa premieša so zmesou.
Tekvica by mala byť teraz mäkká a pripravená na plnenie, naplňte ju pripravenou zmesou a vložte späť do rúry na ďalších 10 minút aby sa všetko dobre prehrialo.
Podávajte horúce.