REKLAMA
Plnené Fánky

Plnené Fánky

Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj nutellou, alebo tvarohom :-) Takýmto spôsobom vám plnka pri pečení nevytečie!!!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 300 g hladká múka pšeničná Pridané do
  • 200 g polohrubá múka pšeničná Pridané do
  • 100 g cukor kryštálový Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 vanilka cukor Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 21 g droždie čerstvé Pridané do
  • Lekvár marmeláda Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • 1 bielok vaječný na potieranie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V miske si najprv lyžicou premiešame obe múky, cukor a soľ. Pridáme žĺtok, olej a v 3 dl mlieku napučané droždie. Vypracujeme mäkké cesto, ktoré sa ešte pomerne lepí. Pomocou trochy múky cesto len napravíme do tvaru bochníka a dáme na teplejšie miesto kysnúť na cca 45-60 minút.

2. Krok

Nakysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik hrúbky cca 6 mm. Nesmie byť ani príliš hrubé, ani pritenké. Opačnou stranou veľkého noža si označíme presné miesto našich fánkov. Natrieme poriadne všetky okraje bielkom, to nám poslúži ako lepidlo :-) nech nám plnka zostane určite vo vnútri.

3. Krok

Následne rozdelíme plnku všade rovnako a zlahka prikryjeme druhou stranou cesta. Okraje, kde sme natierali bielkom dobre postláčame, nech sa zlepia. Potom fánky pokrájame a necháme 15 minút oddychovať.

4. Krok

Vysmážame vo väčšom/primeranom množstve oleja z oboch strán. Upečené ukladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk. Vysmážajú sa na najmenšom stupni, čiže u mňa na č.1 a otáčam ich 2x, čiže z každej strany sa pečú fakt len chvíločku 2x. To zato, aby sa určite aj prepiekli a nezostali vám z vnútra surové. Iste, dá sa to aj pod pokrievkou piecť, ale ja som takto zvyknutá a nie je to nič komplikované,alebo zdlhavé :-) Pre istotu si prvé prelomte a skontrolujte či je aj stred celkom prepečený, ale to budete vedieť odhadnúť aj takto, lebo pampúšiky poriadne nakysnú pri pečení. Ale ako sa vraví, istota je istota :-)

Plnené Fánky - krok prípravy 1
5. Krok

Fánky sú výborné, cesto ľahučké a jemné, vôbec nie sú mastné. Namiesto lekváru si môžte naplniť aj nutellou, alebo inou plnkou. Odporúčam vyskúšať, sú naozaj vynikajúce ;-) Dobrú chuť!

Plnené Fánky - krok prípravy 1
6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Plnené Fánky - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov