REKLAMA
Plnené langoše

Plnené langoše

Takéto langoše pripravovala moja babka. Okrem kapustových, vždy naplnila pár kúskov aj domácim slivkovým lekvárom :-) Ako sa vraví, naše staré mamy varili väčšinou jednoducho, ale dobre !

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Na cesto

  • 500 g hladká múka pšeničná Pridané do
  • 350 ml voda Pridané do
  • 2 pl jogurt Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do

Plnka

  • 1 kg čerstvá biela kapusta Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • trochu vody Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Kapustu si nastrúhame nahrubo a klasicky udusíme do mäkka. Keď je kapusta mäkká, pridáme trošku oleja a narychlo ju ešte kde-tu opražíme, aby dostala lepšiu chuť. Kapustu si každý počas dusenia ochutí soľou a mletým korením podla chuti. Hotovú necháme vychladnúť.

2. Krok

Z udaných surovín si vypracujeme mäkké cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Po nakysnutí pokrájame na 8 častí , ktoré vymiesime na bochníčky. Bochníčky necháme 10-15 minút podkysnúť.

3. Krok

Podkysnutý bochníček rozťapkáme na malý kruh, do polovice dáme kapustu a uzavrieme / zakryjeme druhou polovicou cesta. Takto plnené langoše vyprážame pomaly z oboch strán v oleji. Ja otáčam 2x , aby sa mi istotne aj prepiekli :-)

4. Krok

Tieto langoše sú velmi chutné samotné, ale aj s tanierom dobrej polievky. Hodia sa na obed aj na večeru, alebo len tak na zahryznutie ako chuťovka :-) Prajem dobrú chuť !

Plnené langoše - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4839 receptov

Mäsité jedlá

2245 receptov

Kuracie mäso

785 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1471 receptov

Večera

4556 receptov

Cestoviny

544 receptov