Zdroj: pixabay
Plnené papriky
Rýchly obed alebo večera pre milovníkov papriky.
Ingrediencie
- 4 Veľké papriky akejkoľvek farby
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 2 Nakrájanú cibuľu
- 1 hrnček uvarená ryža
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 strúčiky cesnaku
- 1 Paradajková omáčka
- šálka strúhaného syra mozzarella
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 150 °C.
Zo stonky každej papriky odrežte tenký plátok, aby ste odstránili vrchnú časť papriky. Odstráňte semená a membrány; papriky opláchnite. V prípade potreby odrežte tenký plátok zo spodnej časti každej papriky, aby stála rovno.
Do rúry nalejte toľko vody, aby boli papriky zakryté. Zahrejte ju do varu a pridajte papriky. Varte asi 2 minúty; vodu sceďte.
Na panvici varte hovädzie mäso a cibuľu na strednom ohni 8 až 10 minút, občas premiešajte, kým hovädzie mäso nezhnedne; nechajte odkvapkať. Vmiešajte ryžu, soľ, cesnak a 1 šálku paradajkovej omáčky; varte, kým nie je horúca. Papriky naplňte hovädzou zmesou. Papriky postavte do nevymastenej sklenenej zapekacej misy.
Papriky zalejte zvyšnou paradajkovou omáčkou.
Pevne ich prikryte fóliou. Pečte 10 minút. Odokryte a pečte ešte asi 15 minút alebo kým paprika nezmäkne.
Posypte syrom.