Zdroj: Mizina by Getty Images
Polievka so šošovicou
Šošovicová polievka je jedným z mojich najobľúbenejších jedál. Jednoduchá na prípravu, výživná a sýta. Ideálna na chladné dni.
Ingrediencie
- 200 g šošovica
- 1 ks veľká mrkva
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 11⁄2 litrov Zeleninový alebo hydinový vývar
- 2 ks bobkové listy
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Šošovicu najprv dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Takto z hygienického a preventívneho hľadiska pred odstránením akýchkoľvek nečistôt.
Potom na panvici rozohrejte trochu olivového oleja, pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu a smažte, kým zelenina nezačne sklovatieť. Mrkvu a cibuľu som nakrájal na stredne veľké kúsky, aby boli v polievke dobre viditeľné.
Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšiu minútu. Viete, že cesnak sa rýchlo pripáli, preto ho pridávam až na konci.
Zeleninu preložíme do hrnca, pridáme šošovicu, bobkový list a vývar. Varte na miernom ohni približne 30-40 minút, kým šošovica nezmäkne.
Nakoniec podľa chuti dochuťte soľou a korením.