REKLAMA
Polievka z čerstvých hríbov
Mlieková jemne kyslá
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks stredná cibuľa
- 1 polievková lyžica olej
- 5 ks menšie zemiaky
- 250 ml kyslá smotana
- 300 ml mlieko
- voda
- 400 g čerstvé hríby
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- soľ
- vegeta
- 1 pl hladká múka
- 1 pl kôpor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme hríby ja som nevážila dala od oka,záleží ako moc hríbovú hustú polievku chceme.Dusíme a podľa potreby podlievame vodou,,,cca 40 min,,potom pridáme zemiaky na kocky nakrájané, vodu tak aby sa mali v čom zemiaky varíť a kmín,korenie,,,nesolime až na konci.
2. Krok
Spolu dusíme kým zemiaky nezmäknú . Pridáme kôpor, ja som použila mrazený.
3. Krok
V mlieku rozmiešame pochúťkovú smotanu osolíme a lyžicu hladkej múky.Vylejeme do polievky a prevaríme,,dochutíme ak treba prilejeme ešte vodu. Polievka má byť stredné hustá.