REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Polievka z dubákov
Recept na chutnú a voňavú polievku z čerstvých dubákov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g dubákov
- 2 ks Cibuľa
- 100 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 ml smotany na varenie
- 1 l hovädzieho vývaru
- 1 Lyžice mletej papriky
- 1 lyžička majoránky
- petržlenová vňať na ozdobu
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibule nakrájame na drobno a opražíme na troche masla do zlatista.
2. Krok
Pridáme očistené a nakrájané hríby a orestujeme ich spolu s cibuľou.
3. Krok
Keď sú hríby mäkké, pridáme k ním pretlačený cesnak, mletú papriku a majoránku. Všetko spolu zamiešame.
4. Krok
Zalejeme hovädzím vývarom, osolíme, okoreníme a dubákovú polievku varíme cca 20 minút.
5. Krok
Potom z polievky vyberieme cca polovicu hríbov a rozmixujeme ich s trochou vývaru. Vrátime späť do polievky.
6. Krok
Do polievky prilievame smotanu a varíme ju na miernom ohni ešte 5 minút.
7. Krok
Pred podávaním dubákovú polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať napríklad s opečeným chlebom.