REKLAMA
Polievka z hokaido a ružičkového kelu
Korenistá, hustá, lahodná polievka ktorá je vhodná na zimné obdobie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 stredná žltá cibuľa
- 15 g maslo
- 2 väčšie zemiaky
- 260 g hokaido
- 300 g očistený ružičkový kel
- 1000 ml voda
- 50 ml smotana na varenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymian sušený
- párky
- chilli prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Na rozpustené maslo si dáme opražiť nadrobno nakrájanú cibuľu.
2. Krok
Medzitým si očistíme tekvicu, zemiaky,ružičkový kel.
3. Krok
Tekvicu,zemiaky nakrájame na kocky a pridáme na cibuľu a spolu opražíme a zalejeme vodou. Pridáme soľ, tymián a mleté čierne korenie a privedieme do varu.
4. Krok
Ružičkový kel prekrojíme na polky( časť lístkov si odložíme bokom tie pridáme až na konci),pridáme do polievky varíme do zmäknutia.
5. Krok
Polievku rozmixujeme a pridáme smotanu s kelovými lístkami,dochutíme a spolu chvíľku povaríme.
6. Krok
Môžeme dať do tanierov a dozdobiť,,kto nevie byť bez mäsa tak si osmahneme nadrobno nakrájané párky a pridá do polievky.
7. Krok
Dobrú chuť prajem 😉