REKLAMA
Polievka z morky*vývar*
Je to vývar s dobrou chuťou a keďže morčacie mäsko je diétne je polievka tiež ľahká.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 370 g krídla
- 230 g trup
- 200 g krk
- 1700 ml voda
- 1 ks stredná cibuľa
- 1 ks mrkva
- 90 g zeler
- 70 g kaleráb
- 1 ks petržlen
- 3 ks strúčky cesnaku
- 1 ks malá rajčina
- 1 ks zemiak malý
- 4 g zázvor
- 30 g vňať
- 40 g paprika biela
- 1 ks malá ružička karfiolu
- soľ
- Úplný korenie
- 4 ks borievky celé
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Môžeme použiť balíček ,,,polievkové morčacie mäso", tiež som z toho varila.
2. Krok
Mäso umyjeme a vložíme do hrnca.
3. Krok
Pridáme celé korenie,borievky a zalejeme vodou.
4. Krok
Privedieme do varu ,oheň stiahneme a pridáme soľ a zeleninu okrem karfiolu ten dáme pred koncom na pár minút uvariť, inak by sa nám rozvaril .
5. Krok
Pred koncom vytiahneme rajčinu aby sa nám tiež nerozvarila.
6. Krok
Polievku varíme pomaly aby sa nám nezakalila, keď mäsko zmäkne vyberieme ho a oberieme ,vložíme do taniera spolu s rezancami a zalejeme našim vývarom.
7. Krok
Po prípade na konci polievku dochutíme soľou. Vegetu nepotrebujeme pretože máme dosť zeleniny v nej a tá nám spraví veľmi dobrú chuť.
8. Krok
Skúste,,dobrú chuť. 😉