Polievka z morských plodov
Ingrediencie
- 2 kus Cibuľa
- 1 nakrájaná červená paprika
- čerstvé listy koriandru
- 1 malá červená chilli paprika
- 3 strúčiky cesnak
- 400 ml bieleho vína
- štipka šafránu
- 1 kus bobkový list
- 300 g zemiak
- 400 g paradajka
- 600 g treska
- 300 g sépie
- 500 g krevety
- 500 g škeble
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne.
Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu.
Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň.
Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody.
Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká.
Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.