REKLAMA

Polievka z pečeného patizónu

Skúste zaradiť do svojho jedálnička aj túto výbornú zeleninku. Polievka z patizónu je voňavá a veľmi chutná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 patizón Pridané do
  • 1 celý cesnak Pridané do
  • 1 väčší zemiak Pridané do
  • 1 mrkvu Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • 1 pomaranč (najlepšie v bio kvalite) Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • čerstvý tymián (alebo sušený) Pridané do
  • 1 čl kari korenia Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl kyslej smotany ďalšiu smotanu na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začneme prípravou patizónu, ktorý si ošúpeme a nakrájame na rovnako hrubé plátky (asi centimeter hrubé). Takto nakrájaný patizón dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ho olivovým olejom, posolíme a posypeme tymiánom. Pridáme strúčiky z celého cesnaku (neošúpané) a takto to všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 140 stupňov na 2 hodiny

2. Krok

Keď je patizón hotový, orestujeme si na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Po 5 minútach pridáme 1 liter vody a zemiak nakrájaný na kocky

3. Krok

Pečený cesnak vylúpeme a pridáme do hrnca, rovnako ako aj na kúsky nakrájaný pečený patizón

4. Krok

Tak a teraz príde tá zaujímavá časť. Do hrnca pridáme lyžičku kari korenia, šťavu z 1 pomaranča a kôru z asi polovice pomaranča. Osolíme, okorením a varíme, kým nebude všetka zelenina zmäknutá (TIP: Ak nemáte nestriekaný BIO pomaranč, poriadne ho vydrhnite alebo ho dajte odstáť na 30 minút do citrónovej vody)

5. Krok

Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Na záver primiešame 2 lyžice kyslej smotany a podávame. Na tanieri dozdobíme lyžicou kyslej smotany a čerstvým tymiánom

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov