Pomaly pečená kačica s jablkami
Výborná a chrumkavá pečená kačica plnená jablkami s medom.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 ks kačica
- 7 ks strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- 1 pl sušený majorán
- 3 pl maslo rozpustené
- 2 ks mrkva
- 2 ks zelerová vňať
- 1 ks veľká cibuľa
- šupky z cibule
- 1 hrnčeky voda na podliatie
Jabková plnka
- 2 ks jablko
- 1 pl Med
- štipka soli
- korenie
- 1 pl sušený majorán
Omáčka
- scedený výpek
- 1 pl maslo
- 1 pl múka
Najnovšie letáky
Postup
Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočnú kožu.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si zmes korenia, ktorým potrieme kačku. Tri strúčiky cesnaku rozdrvíme. Pridáme k nemu soľ, korenie, majorán a rozpustené maslo. Všetko spolu dobre premiešame.
Zdroj: Youtube
Vnútro kačky posypeme zmesou korenia so soľou.
Zdroj: Youtube
Na spodok plechu na pečenie poukladáme očistenú zeleninu - mrkvu, zeler, rozpolenú a opečenú cibuľu, cibuľové šupky. Pridáme tam tiež krk a krídla, ktoré sme si na začiatku odrezali a všetko podlejeme vodou.
Zdroj: Youtube
Ďalej si pripravíme jablkovú plnku, ktorou naplníme kačicu. V miske zmiešame nakrájané jablká s medom, soľou, korením a majoránom.
Zdroj: Youtube
Takto pripravenou plnkou naplníme kačicu.
Zdroj: Youtube
Kačicu preložíme na mriežku a pomocou špáradiek a šnúrky ju zatvoríme. Ešte ju posledný krát osolíme a posypeme korením a majoránom.
Zdroj: Youtube
Kačicu pečieme v predhriatej rúre na 160°C zhruba 5 hodín. Potom kačicu odložíme z mriežky a zakryjeme alobalom.
Zdroj: Youtube
Výpek scedíme do hrnčeka a urobíme z neho omáčku.
Zdroj: Youtube
Na panvici roztopíme maslo, pridáme múk a scedený výpek. Za stáleho miešania vznikne omáčka, ktorou na tanieri podlejeme kačicu.
Zdroj: Youtube