REKLAMA
Zdroj: Canva
Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou
Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčový bok bez kosti s kožou
- 2 Lyžice soli
- 1 Lyžice mleté čierne korenie
- 2 Lyžice čerstvo nasekaného rozmarínu
- 1 Lyžice čerstvo nasekaného tymiánu
- 1 Lyžice čerstvo nasekaného oregana
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 Lyžice olivového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 220 °C.
2. Krok
V miske zmiešajte soľ, korenie, bylinky a olivový olej, až kým nevytvoríte pastu.
3. Krok
Bravčový bok očistite a prepichnite ho cez kožu nožom. Tým pomôžete k lepšiemu pečeniu.
4. Krok
Potom naneste bylinkovú omáčku na mäso.
5. Krok
Keď je bravčový bok pripravený, zrolujte ho do rolády a zviažte nitou.
6. Krok
Vložte mäso na plech a pečte ho v rúre po dobu 2 hodín, občas ho obráťte a potrite olejom alebo šťavou, ktorá sa z neho uvoľní.