Zdroj: ALLEKO from Getty Images
Pomaly pečené bravčové pliecko
Toto recept je jednou z najtradičnejších metód prípravy bravčového mäsa. Pomalé pečenie v rúre poskytuje mäsu možnosť stať sa jemným a šťavnatým, pričom ho obohatí o skvelé a pikantné chute. Mäso je výborné konzumovať s omáčkou, zemiakovým pyré alebo s grilovanou zeleninou. Pokiaľ radi experimentujete s chuťami, pridajte do marinády na mäso podľa vlastnej chuti aj iné korenie.
Ingrediencie
Mäso
- 1 kus bravčové pliecko
- 2 strúčiky cesnak
- 2 čajové lyžičky soľ
- 2 čajové lyžičky mleté čierne korenie
- 3 pl olivový olej
Omáčka
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus mrkva
- 1 kus petržlen
- 1 kus celer
- 2 kus paradajky
- 2 kus paprika
- 1 čajová lyžička mletá paprika
- 500 ml Vývar
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 150 stupňov a bravčové pliecko očistite a osušte.
Mäso potrite soľou, korením a nakrájaným cesnakom. Potom mäso premiešajte v olivovom oleji.
Vložte mäso do rúry na 1 hodinu bez poklopu.
Medzitým si pripravte zeleninu pre omáčku. Nakrájajte cibuľu, mrkvu, petržlen, celer, paradajky a papriku.
Po hodine vyberte mäso z rúry a pridajte nakrájanú zeleninu a mletú papriku. Pridajte aj vývar.
Zakryjte a vložte späť do rúry na 2 hodiny. Počas tohto času mäso párkrát potriete vývarom, aby neprepaľovalo.
Po uplynutí času vyberte mäso z rúry. Mäso by malo byť veľmi mäkké. Omáčku preceďte a podávajte k mäsu.