REKLAMA

Zdroj: ALLEKO from Getty Images

Pomaly pečené bravčové pliecko

Toto recept je jednou z najtradičnejších metód prípravy bravčového mäsa. Pomalé pečenie v rúre poskytuje mäsu možnosť stať sa jemným a šťavnatým, pričom ho obohatí o skvelé a pikantné chute. Mäso je výborné konzumovať s omáčkou, zemiakovým pyré alebo s grilovanou zeleninou. Pokiaľ radi experimentujete s chuťami, pridajte do marinády na mäso podľa vlastnej chuti aj iné korenie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 1 kus bravčové pliecko Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 čajové lyžičky soľ Pridané do
  • 2 čajové lyžičky mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 pl olivový olej Pridané do

Omáčka

  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 1 kus celer Pridané do
  • 2 kus paradajky Pridané do
  • 2 kus paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika Pridané do
  • 500 ml Vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

210 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 150 stupňov a bravčové pliecko očistite a osušte.

2. Krok

Mäso potrite soľou, korením a nakrájaným cesnakom. Potom mäso premiešajte v olivovom oleji.

3. Krok

Vložte mäso do rúry na 1 hodinu bez poklopu.

4. Krok

Medzitým si pripravte zeleninu pre omáčku. Nakrájajte cibuľu, mrkvu, petržlen, celer, paradajky a papriku.

5. Krok

Po hodine vyberte mäso z rúry a pridajte nakrájanú zeleninu a mletú papriku. Pridajte aj vývar.

6. Krok

Zakryjte a vložte späť do rúry na 2 hodiny. Počas tohto času mäso párkrát potriete vývarom, aby neprepaľovalo.

7. Krok

Po uplynutí času vyberte mäso z rúry. Mäso by malo byť veľmi mäkké. Omáčku preceďte a podávajte k mäsu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov