Zdroj: Pixabay : adoproducciones
Portugalský guláš "Caldo verde"
Caldo Verde je tradičný portugalský guláš, ktorý sa vyznačuje jednoduchosťou a použitím čerstvých surovín. Tento recept som pripravoval už mnohokrát a vždy je to potešenie pre zmysly. Silné chute kapusty a choriza sa dopĺňajú so zemitou dobrotou červenohnedých gaštanových zemiakov a vytvárajú pokrm, ktorý je výdatný a povzbudzujúci zároveň.
Ingrediencie
- 2 Tablespoon olivový olej
- 1 nakrájané na kocky Cibuľa
- 3 nakrájané strúčiky cesnaku
- 1 čerstvejšie Kukurica v kusoch
- 500 g červené zemiaky nakrájané na kocky
- 1 Klobása (najlepšie chorizo), nakrájané na plátky
- 600 g Hrubo nasekaná kapusta
- 11⁄2 l slepačieho bujónu
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť dusené mäso caldo verde, najprv vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nezmäknú a nezpriehľadnejú. Pravidelne miešajte, aby sa nič nepripálilo.
Pridajte zemiaky a kukuricu a varte niekoľko minút, kým nie sú mierne mäkké. Občas premiešajte, aby sa zemiaky neprilepili.
Pridajte chorizo a kapustu a dobre premiešajte, kým kapusta nezačne vädnúť. Odporúčam pridávať kapustu postupne, pretože spočiatku zaberá v hrnci veľa miesta, ale rýchlo sa rozpadne.
Teraz pridajte kurací vývar a priveďte guláš do varu. Potom znížte teplotu a nechajte dusiť 30-40 minút, kým sa všetky prísady dobre neuvaria.
Polievku caldo verde ochuťte soľou a korením podľa chuti a podávajte. Osobne sa domnievam, že toto jedlo chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa chute stihnú poriadne spojiť.