Posúch s kašou
Keď Vám zostane kaša a nechcete ju vyhodiť,, toto je výborná voľba na upečenie tohto krumplovníka.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladká múka
- 500 g polohrubá múka
- 3 vajce
- 100 ml olej
- 1 kypriaci prášok
- soľ
- 42 g droždia
- 500 ml mlieko
- 1 čl kryštálový cukor
Plnka
- 100 g údená slanina prerastená
- 1 Cibuľa
- 11⁄2 kg zemiaková kaša
- 200 g bryndza
- 50 g maslo ak nemáme kašu a použijeme zemiaky
- soľ a korenie
- vegeta
- strúčiky cesnaku rozpučené
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Do pekárničky dáme vlažné mlieko asi 150ml,pridáme kryštálový cukor ,rozdrobíme kvasnice.Po vykysnutí kvásku pridáme múku vajcia,olej,kypriaci prášok,soľ a pustíme program ,,cesto".
Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a spravíme bochníky.Rozvaľkáme asi na 1cm.Na polovicu rozotrieme plnku ktorú sme si spravili z kaše,bryndze a primiešame škvarky z vytopenej slaninky,okoreníme, osolíme,ovegetíme trošku.Na zlepšenie chuti,, na troške výpeku zo slaninky osmahneme nadrobno nakrájanu cibuľu,tiež pridáme do kaše.
Druhú polovicu cesta preložíme na plnku pritlačíme a potrieme výpekom zo slaninky ,môžeme pridať rozpučený cesnak, je to chutnejšie.
Dáme do rúry upiecť. To isté spravíme z ostatnými bochníkmi. Krásne to pri pečení rozvoniava. Keď nám povrch zružovie ,máme hotovo. Dobrú chuť