REKLAMA

Pravá hubová mačanka

Domáca mačanka recept. Svoje pomenovanie dostala na základe toho, že sa podáva s chlebom, ktorý sa do máčanky namáča.

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
4
  • Hŕstka veľkú sušených lesných húb Pridané do
  • 1 l šťavy z kvasenej kapusty (jušky) Pridané do
  • 1 menšiu cibuľu Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 listy bobkový list Pridané do
  • 3 guľôčky nového korenia Pridané do
  • 250 ml kyslej smotany Pridané do
  • 250 ml sladkej šľahačkovej smotany Pridané do
  • 4 Lyžice hladká múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Sušené huby namočte do studenej vody aspoň hodinu pred varením. Odoberte šťavu z kyslej kapusty, podľa jej kyslosti ju môžete zriediť aj s vodou. Huby sceďte, ale pokojne môžete použiť aj vodu z nich a dajte ich variť do šťavy z kyslej kapusty spolu s bobkovým listom a novým korením asi na 30 minút. Kyslé prostredie zabezpečí, že huby nebudú úplne mäkké.

2. Krok

Kyslú a sladkú smotanu zmiešajte, pridajte trochu horúcej šťavy, v ktorej sa varia huby, pridajte hladkú múku a dobre rozmiešajte. Zmes vlejte k hubám a povarte, dosoľte a dokoreňte. Množstvo múky si, samozrejme, môžete prispôsobiť podľa toho akú hustotu máčanky preferujete.

3. Krok

Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov