REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Pravá ťahaná štrúdľa
Recept na pravú ťahanú štrúdľu s jablkovo - orechovou plnkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 500 g hladká múka
- 100 ml oleja
- 1 Lyžice octu
- 250 ml vody
- štipka soli
Plnka:
- vlašské orechy
- jablka
- cukor
- trochu škorice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na prípravu cesta zmiešame všetky suroviny vo veľkej mise. Cesto necháme odpočívať 1hodinu na jemne pomúčenej utierke a pod teplou nádobou.
2. Krok
Tu konkrétne použité vlašské orechy a jablká, zhruba pol na pol + cukor. Všetko podľa chuti. Pridala som aj jemne škoricu.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 2 časti. Na stôl položíme čistý obrus, ktorý pomúčime.
4. Krok
Do stredu vložíme cesto a začneme ho naťahovať do priesvitna resp. pokiaľ sa nezačne trhať.,
5. Krok
Pokvapkáme ho rozpusteným maslom a nanesieme naň plnku.
6. Krok
Štrúdľu stočíme, preložíme na papier na pečenie a potrieme maslom.
7. Krok
Takto pripravenú ťahanú štrúdľu pečieme na 180°C približne 40 minút.