Zdroj: enlightenedmedia2 from Canva
Pšeničný chlieb
Domáci pšeničný chlieb. Je veľmi jednoduchý na prípravu a hodí sa na raňajky alebo večeru.
Ingrediencie
- 500 g Pšeničná múka
- 30 g čerstvé droždie
- 1 pohár horúca voda
- 2 čajové lyžičky Soľ
- 1 čajová lyžička cukor
Najnovšie letáky
Postup
V malej nádobe rozpustite kvasnice v teplej vode, pridajte cukor a nechajte kvások 15 minút pracovať.
Vo veľkej miske premiešaj múku so soľou. Pridaj do nej aktívne droždie. Vypracuj cesto a prykri ho. Nechaj cesto 2 hodiny kysnúť.
Po tomto čase by malo cesto zdvojnásobiť svoj objem. Opäť ho premiešajte asi 5 minút a potom vytvarujte bochník. Premiestnite cesto do vymastenej formy na chlieb alebo ho položte na plech vyložený papierom na pečenie.
Pokryte ho na nechajte ešte chvíľu kysnúť.
Predhrejte rúru na 220°C a pečte chlieb 30-35 minút, kým nebude zlatohnedý a chrumkavý. Po upečení vyberte chlieb z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke.