REKLAMA
Zdroj: Canva
Ratatouille zelenina
Ratatouille je tradičná francúzska zeleninová pochúťka, ktorá sa vyznačuje použitím rôznych druhov zeleniny. V tomto recepte ponúkame jednoduchú verziu ratatouille, ktorú si môžete pripraviť aj doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks papriky
- 2 ks baklažány
- 2 ks cukety
- 4 ks paradajky
- 4 ks strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- korenie podla chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a orestujeme na oleji.
2. Krok
Papriky a baklažány nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
3. Krok
Cukety nakrájame na plátky a pridáme k zelenine. Dusíme na strednej teplote asi 10 minút.
4. Krok
Paradajky nakrájame na kocky a pridáme k zelenine.
5. Krok
Cesnak pretlačme a pridáme do zeleniny. Polejeme olivovým olejom a premiešame.
6. Krok
Zelenina musí mať ešte jemné kúsky a byť trochu kyslastá, takže ju neduste príliš dlho.
7. Krok
Podávajte s čerstvou bazalkou a podľa chuti posypte korením.