:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r8vO67lVzIgFfAtDmmrU/6e26e228871c4d484b0585882cc82b.jpeg)
Zdroj: Canva
Raw cheesecake
Táto verzia cheesecake je zdravšia alternatíva klasickému cheesecaku. Je bez mliečnych produktov, bez cukru a bez pečenia. Je úplne surová - RAW, plná chutí a dokonale nadchne každého milovníka koláčov.
Ingrediencie
Pre spodnú vrstvu:
- 200 g orechov
- 200 g datlí bez kôstky
- štipka morskej soli
Pre vrchnú vrstvu:
- 200 g indických orechov
- 100 ml agávového alebo javorového sirupu
- 80 ml kokosového oleja
- šťava z citróna
- vanilkový extrakt na dochutenie
- Ovocie na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu spodnej vrstvy, mixujte v mixéri orechy, datle a štipku soli, až kým nevznikne lepkavá zmes. Zmes preložte do formy a dobre ju utlačte na dno.
Indické orechy namočte do studenej vody aspoň na 4 hodiny alebo cez no
Pre vrchnú vrstvu zmiešajte v mixéri všetky ostatné ingrediencie (orechy by mali byť pred použitím opláchnuté a voda z nich vyliala), až kým nevznikne hladká a krémová zmes. Tú potom rozprestrite rovnomerne na spodnú vrstvu.
Koláč potom dajte do chladničky aspoň na 5 hodín, alebo ešte lepšie cez noc.
Pred podávaním ho ozdobte ovocím, orechmi alebo čokoládou. Dobrú chuť!