Zdroj: belkolev for Freepik
Recept na bažanta s zemiakovou kašou
Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.
Ingrediencie
Pre bažanta
- 1 Kus Bažant
- 1 PL olivový olej
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
- 2 zväzok rozmarín
- 2 zväzok tymián
- 3 Strúčiky cesnaku cesnak
Pre prílohu
- 500 g zemiaky
- 200 g Zelenina podľa výberu
- 1 PL maslo
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na bažanta predhrejte rúru na 180°C. Bažanta zvnútra aj zvonka ochuťte soľou a korením.
Bažanta vypchajte vetvičkami rozmarínu a tymianu, ako aj cesnakom a zviažte ho dokopy.
Rozohrejte olivový olej na panvici a opečte bažanta zo všetkých strán, kým nebude ľahko hnedý.
Bažanta položte do pekáča a pečte ho v rúre približne 60 minút, alebo kým nie je úplne upečený.
Medzitým varíte zemiaky v hrnci s osolenou vodou. Keď sú zemiaky uvarené, popučte ich s maslom na pyré.
Dusíte zeleninu v samostatnom hrnci, kým nie je mäkká.
Podávajte bažanta so zemiakovou kašou a zeleninou. Dobrú chuť! Naozaj špeciálne jedlo na sviatky!