REKLAMA
Ríbezľová smotanová bublanina
Ovocný koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 3 hrnčeky polohrubá múka
- 11⁄2 hrnčeky kryštálový cukor
- 3 ks vajce
- 2 kl kypriaci prášok
- 2 ks vanilkový cukor
- 1 ks maslo alebo Hera
- 400 g červené a biele ribezle
- 3 ks kyslá smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Múku, cukor, vanilkový cukor dáme do misky spolu s tukom na pečenie. Zmiešame aby sa vytvorila posýpka. Odoberieme z nej na posyp koláčika.
2. Krok
Do misky ďalej pridáme vajcia, sódu bikarbónu a kyslé smotany.
3. Krok
Vymiešame cesto, ktoré prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
4. Krok
Umyté a vysušené ríbezle dáme na vrch. Posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry na cca. 45 min pri teplote 175-180st.C
5. Krok
Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži. Mierka je hrnček = 250 ml