REKLAMA
Ríbezľové mini bábovky
Sezóna ríbezlí je tu, tak ich využívam všade kde sa dá. Aj toto je výborný recept s použitím ríbezľového džemu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
- 60 g maslo
- 60 g kryštálový cukor
- 1 pl ríbezľový džem
- Štipka škorice
- 80 g hladká múka
- 2 čl kakao
- 1 ks vajce
- 35 g mliečna čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Maslo izbovej teploty rozpustíme nad miernym ohňom a dáme spolu s cukrom do misky. Šľaháme, kým nezískame hladkú zmes. Zamiešame vajce.
2. Krok
Nad horúcim vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu a zamiešame do maslovej zmesi. Potom postupne vmiešame aj džem, škoricu, múku a kakao.
3. Krok
Cesto nalejeme do pripravených foriem, pečieme pri teplote 210 C asi 11 minút. Vyberieme, necháme odležať 15 minút a až potom vyklopíme. Malé bábovky môžete dať po vychladnutí do mrazničky. Pri nečakanej návšteve akoby ste našli.