REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ynGPFFTDQXxe6k6Ddv_w/0840814e7b431e20208bdfa80f234e.jpeg)
Zdroj: Lisovskaya from Getty Images
Rizoto s parmezánom
Klasika talianskej kuchyne, rizoto s parmezánom je bohaté a krémové jedlo, ktoré sa skvele dopĺňa s čerstvým šalátom alebo pohárom bieleho vína.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Základné ingrediencie
- 300 g Ryža carnaroli
- 1 l Hovädzí vývar
- 1 jednotka Cibuľa
- 50 g maslo
Ostatné
- 100 g Strúhaný parmigiano reggiano
- 50 g studené maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V hlbokom hrnci roztopte 50 g masla a potom pridajte jemne nasekanú cibuľu. Restujte na stredne nízkom ohni.
2. Krok
Pridajte ryžu a opečte ju pár minút, často miešajte. Pridajte vývar a miešajte, kým sa tekutina takmer úplne nevstrebe. Pokračujte v pridávaní vývaru, jednu polievkovú lyžicu za druhou, neustále miešajte.
3. Krok
Keď je ryža takmer uvarená (po približne 15-18 minútach), pridajte nastrúhaný Parmigiano Reggiano a studené maslo na kúsky. Miešajte, až kým sa ryža nestane krémová.
4. Krok
Pokryte hrniec a nechajte rizoto odpočívať pár minút pred podávaním. Dobrú chuť!