REKLAMA

Zdroj: Lisovskaya from Getty Images

Rizoto s parmezánom

Klasika talianskej kuchyne, rizoto s parmezánom je bohaté a krémové jedlo, ktoré sa skvele dopĺňa s čerstvým šalátom alebo pohárom bieleho vína.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Základné ingrediencie

  • 300 g Ryža carnaroli Pridané do
  • 1 l Hovädzí vývar Pridané do
  • 1 jednotka Cibuľa Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Ostatné

  • 100 g Strúhaný parmigiano reggiano Pridané do
  • 50 g studené maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V hlbokom hrnci roztopte 50 g masla a potom pridajte jemne nasekanú cibuľu. Restujte na stredne nízkom ohni.

2. Krok

Pridajte ryžu a opečte ju pár minút, často miešajte. Pridajte vývar a miešajte, kým sa tekutina takmer úplne nevstrebe. Pokračujte v pridávaní vývaru, jednu polievkovú lyžicu za druhou, neustále miešajte.

3. Krok

Keď je ryža takmer uvarená (po približne 15-18 minútach), pridajte nastrúhaný Parmigiano Reggiano a studené maslo na kúsky. Miešajte, až kým sa ryža nestane krémová.

4. Krok

Pokryte hrniec a nechajte rizoto odpočívať pár minút pred podávaním. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov