Rizoto s pečenou paprikou a mozzarellou
Ingrediencie
- 500 g ryže vhodnej na risotto
- 2 ks mozzarelly
- 5 ks krásnych červených paprík
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 velke biela cibuľa
- 2 dcl bieleho vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 70 g masla
- 35 g z toho na zjemnenie na záver
- panenský olivový olej
- hŕstka pražených kešu orieškov
- ideálne solených
- a čierne korenie soľ
- hŕstka hrubšie nastrúhaného parmezánu môže a nemusí byť
- mikrobylinky na ozbodu rôzne druhy
Najnovšie letáky
Postup
Zapnite trúbu a ohrejte ju na 180 stupňov. Umyté papriky uložte do zapekacej misy a pečte ich dovtedy, kým čiastočne zčernajú. Trvá to zhruba 20 minút. Papriky po upečení vložte do novej chladnej misky, ktorú následne vložíte do igelitového sáčku. Môžete misku prekryť aj potravinovou fóliou. Papriky necháte zapariť a vyberiete ich, až keď vychladnú. Stiahnite z nich šupky a zbavte semienok. Následne ich môžete nakrájať na malé kúsky alebo pomixovať s trochou olivového oleja. Očistite cibuľu aj cesnak. V panvičke ich nadrobno nakrájané poduste na troche masla s olivovým olejom, až kým cibuľka nezosklovatie. Pridajte ryžu, ktorú tiež orestujete. K ryži prilejte víno a nechajte ho odpariť. Až potom zalejte vývarom, a to tak, aby bola ryža ponorená. Postupne prilievajte vývar podľa toho, kedy sa vyparí. Ryžu osoľte, pridajte čierne korenie a varte, kým nie je hotová. Ak sa vám zdá ryža dostatočne uvarená, pridajte maslo na zjemnenie spolu s paprikami či paprikovým pyré. Pridajte aj parmazán a nasucho opražené oriešky, nasekané na drobné kúsky. Na záver na rizoto položte mozzarellu, ozdobte mikrobylinkami a ak máte doma zelené pesto, môžete doladiť pestom.