REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Rizoto z bravčového mäsa
Chutné klasické slovenské rizoto z bravčového pliecka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g guľatozrnná ryža
- 300 g bravčové pliecko bez kosti
- 1 ks stredne veľka cibuľa
- 1 ks sterilizovaná zelenina hrášok mrkva kukurica
- soľ
- mleté čierne korenie
- repkový olej
- červená paprika mletá
- 100 g postrúhaný tvrdý syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si poriadne premyjeme ryžu a necháme si ju odtiecť. Do hrnca di dáme olej a najemno nasekanú cibuľu.
2. Krok
Chvíľu pražíme a pridáme na malé kocky nakrájané bravčové mäso. Posolíme ho, pokoreníme a poprášime červenou papriku.
3. Krok
Podlejeme vodou a dusíme. Pred koncom dusenia, keď už je mäso skoro mäkké pridáme sterilizovanú zeleninu.
4. Krok
Ryžu si pripravíme obvyklým spôsobom. Uvaríme, udusíme prípadne pripravíme v mikrovlnnej rúre.
5. Krok
Na záver už len do mäsa pridáme uvarenú ryžu a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou a môžeme podávať s nastrúhaným syrom.