REKLAMA
Roláda s mascarpone krémom
Skvelá krémová roláda.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Korpus
- 3 ks vajcia
- 60 g cukor
- 60 g hladká múka
- 30 ml olej
Krém
- 250 g mascarpone
- 100 g cream cheese jemný tvaroh
- 250 ml smotana na šľahanie
- 80 g práškový cukor
- jahodový džem
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Začneme šľahať bielky. Keď sa vytvorí pena, postupne zašľaháme cukor. Vyšľaháme do tuha. Následne primiešame žĺtky a olej. Nakoniec preosejeme múku a zľahka premiešame. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút. Po dopečení stiahneme papier na pečenie, zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme vychladnúť.
2. Krok
Mascarpone, tvaroh, smotanu a cukor vyšľaháme do tuha. Na vychladnutý korpus rozotrieme vrstvu džemu a následne vrstvu krému. Opatrne zrolujeme. Vrch potrieme zvyšným krémom, dozdobíme a odložíme stuhnúť do chladničky.