Roláda s tvarohovým krémom
Rolády sú u nás veľmi v obľube. Skvelý krémový dezert. A navyše aj s krásnou farbou vďaka prášku z arónií.
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks vajcia
- 20 g proteín
- 40 g ryžová múka
- 1 čl prášok do pečiva
- 40 g erythritol
- 20 g vanilínový cukor
- časť z vanilkového struku vanilková aróma
- Štipka soli
Krém
- 250 g tvaroh jemný v papieri
- 200 g smotanový syr cream cheese
- 1 pl arónia prášok
- 3 pl čakankový sirup med
Navyše
- jahodový džem
- lyofilizované jahody
- kakaové bôby v čokoláde
Najnovšie letáky
Postup
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrami a vanilkou. K vyšľahaným žĺtkom primiešame suché ingrediencie. Na záver vmiešame sneh z bielkov.
Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vymazaný olejom (ja som ho postriekala kokosovým olejom v spreji). Rovnomerne rozotrieme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 10 minút.
Po dopečení z cesta stiahneme papier na pečenie. Cesto v papieri zrolujeme a zabalíme do utierky. Necháme úplne vychladnúť.
Na krém si zmiešame všetky ingrediencie.
Vychladnuté cesto potrieme vrstvou džemu. Nanesieme krém (časť si necháme na vrch rolády).
Cesto zrolujeme a na vrch rozotrieme zvyšný krém. Ozdobíme a odložíme stuhnúť do chladničky