REKLAMA

Zdroj: vvoevale from Canva

Ruská polievka šči

Klasická ruská kyslá polievka šči, ktorá sa tradične varí z kapusty, mäsa a korenia. Je to výživné a chutné jedlo, ktoré je obľúbené nielen v Rusku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks červená cibuľa Pridané do
  • 1 ks biela cibuľa Pridané do
  • 500 g hovädzie mäso Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks petržlen Pridané do
  • 1 ks cvikla Pridané do
  • 2 ks hnedé šampiňóny Pridané do
  • 50 g kyslá kapusta Pridané do
  • 100 ml šťava z kyslej kapusty Pridané do
  • 1 ks zemiak Pridané do
  • 250 ml šľahačková smotana Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • zeler Pridané do
  • pór Pridané do
  • kačacia masť Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • soľ Pridané do
  • maslo Pridané do
  • celá rasca Pridané do
  • kurkuma Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Cibule nakrájame na drobno.

2. Krok

Ruskú polievku varíme v tlakovom hrnci. Na bravčovej masti orestujeme cibuľu.

3. Krok

Mäso pridáme v celku a orestujeme ho. Dochutíme rascou, soľou, korením, pridáme bobkový list a zalejeme vriacou vodou. Varíme 30 minút.

4. Krok

Na panvicu dáme maslo a orestujeme na ňom pór.

5. Krok

Mrkvu, petržlen a cviklu nakrájame na drobno a orestume ich spolu s pórom.

6. Krok

Taktiež pridáme nastrúhaný zeler a nakrájané šampiňóny.

7. Krok

Kyslú kapustu pokrájame a pridáme k zelenine. Všetko dochutíme rascou, kurkumou, soľou.

8. Krok

Prilejeme šťavu z kapusty, vodu a varíme pod pokrievkou 20 minút.

9. Krok

Zemiaky varíme samostatne.

10. Krok

Mäso po uvarení vyberieme spolu s bobkovým listom a šťavu zmixujeme.

11. Krok

Všetko spolu zmiešame aj so zeleninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov