Zdroj: vvoevale from Canva
Ruská polievka šči
Klasická ruská kyslá polievka šči, ktorá sa tradične varí z kapusty, mäsa a korenia. Je to výživné a chutné jedlo, ktoré je obľúbené nielen v Rusku.
Ingrediencie
- 1 ks červená cibuľa
- 1 ks biela cibuľa
- 500 g hovädzie mäso
- 2 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 1 ks cvikla
- 2 ks hnedé šampiňóny
- 50 g kyslá kapusta
- 100 ml šťava z kyslej kapusty
- 1 ks zemiak
- 250 ml šľahačková smotana
- 1 ks bobkový list
- zeler
- pór
- kačacia masť
- drvená rasca
- soľ
- maslo
- celá rasca
- kurkuma
Najnovšie letáky
Postup
Cibule nakrájame na drobno.
Ruskú polievku varíme v tlakovom hrnci. Na bravčovej masti orestujeme cibuľu.
Mäso pridáme v celku a orestujeme ho. Dochutíme rascou, soľou, korením, pridáme bobkový list a zalejeme vriacou vodou. Varíme 30 minút.
Na panvicu dáme maslo a orestujeme na ňom pór.
Mrkvu, petržlen a cviklu nakrájame na drobno a orestume ich spolu s pórom.
Taktiež pridáme nastrúhaný zeler a nakrájané šampiňóny.
Kyslú kapustu pokrájame a pridáme k zelenine. Všetko dochutíme rascou, kurkumou, soľou.
Prilejeme šťavu z kapusty, vodu a varíme pod pokrievkou 20 minút.
Zemiaky varíme samostatne.
Mäso po uvarení vyberieme spolu s bobkovým listom a šťavu zmixujeme.
Všetko spolu zmiešame aj so zeleninou.