REKLAMA
Zdroj: Canva
Ruská zmrzlina
Táto zmrzlina má krémovú chuť. Je to dokonalá pochúťka na horúce letné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 ml plnotučného mlieka
- 400 ml smotany na šľahanie
- 4 vajcia
- 160 g cukru
- 1 vanilkový struk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
520 min.
1. Krok
Rozmiešame vajcia s cukrom a vanilkovým strukom v miske. Zmes dôkladne šľaháme ručným mixérom, kým nezmiešame všetky ingrediencie.
2. Krok
V hrnci zohrejeme mlieko a smotanu na nízku teplotu. Potom miešame vajcovú zmes do mlieka. Miešame, kým zmes začne hustnúť a stane sa krémovou.
3. Krok
Zmes nalejeme do misky na zmrzlinu a umiestnime ju do mrazničky na minimálne 8 hodín.
4. Krok
Pred podávaním vyňať misku z mrazničky a nechať stáť pri izbovej teplote asi 10 - 15 minút, kým zmäkne a bude sa dať naberať.