REKLAMA
Zdravé muffiny – bez cukru, low carb, bezlepkové
Chcete skúsiť niečo iné? Alebo len nechcete vždy používať klasickú múku či cukor? Skúste tieto zdravé muffiny, sú zdravšie a z vlastnej skusenosti viem, že to nespoznajú ani môj syn a manžel.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 5 a vajec žĺtky bielky zvlášť
- 200 ml olivového oleja
- 200 g mandľovej múky
- 1 Lyžice kokosovej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- kôra a šťava z 1 citróna
- Štipka soli
- 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo vanilkový lusk
- mandľové lupienky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Trúbu zohrejeme na 170°C.
2. Krok
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny a odložíme.
3. Krok
V ďalšej mise vyšľaháme do peny žĺtky, pridáme olej, mandľovú múku, kokosovú múku, jedlú sódu, kôru a šťavu z citróna a vanilkový extrakt alebo vanilkové zrnká z lusku.
4. Krok
Všetko premiešame. Na záver postupne zľahka primiešame sneh z bielkov.
5. Krok
Formy na muffiny vymažeme kokosovým olejom alebo maslom a vysypeme kokosovou múkou.
6. Krok
Formy naplníme cestom, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme 20 – 30 minút, pokiaľ sa cesto nelepí na špajdľu.